Preguntes freqüents

Tots els professionals que treballem al centre som professionals sanitaris col·legiats i de primera intenció que tenim la formació i la preparació necessàries per valorar, diagnosticar i tractar qualsevol patologia que sigui competència nostra sense una visita mèdica prèvia.

En els casos que així considerem, sigui per la gravetat de la patologia, pels antecedents del pacient o depenent de l’evolució del tractament, nosaltres mateixos et recomanarem visitar un especialista o metge de capçalera per demanar proves diagnòstiques complementàries (radiografia, ecografia, ressonància magnètica…) o demanar una altra opinió.

Sí, perquè així podrem aplicar-te el millor tractament. És important tenir aquesta informació ja que, sense saber-ho, una teràpia podria modificar o anul·lar els efectes de l’altra.

Amb aquesta informació et podrem aconsellar millor i, en cas que sigui necessari, podem contactar amb els altres terapeutes per posar en comú els plans de tractament per oferir-te la millor solució en conjunt. Apostem pel treball multidisciplinari i per la comunicació entre professionals.

I tant! Qualsevol prova (radiografia, ecografia, ressonància magnètica, densitometria, telemetria, TAC, etc.) o informe mèdic, sigui d’analítiques com de visites o d’intervencions quirúrgiques, ens serà útil per conèixer de manera més amplia el teu estat de salut i arribar a un diagnòstic i tractament més acurats.

Normalment, és necessari demanar hora amb dues setmanes d’antelació perquè puguis triar la franja horària que prefereixis. Disposem d’unes hores reservades exclusivament per a tractaments urgents cada setmana, les quals adjudiquem en ordre de reserva i fins a esgotar-les.

Et recomanem, sempre que sigui possible, la prevenció. Escoltar el cos i els seus senyals per poder demanar hora amb antelació o programar visites de seguiment i control per evitar arribar a estats aguts que et perjudiquen el dia a dia i la qualitat de vida.

Sí, el dia abans de la visita sempre rebràs un missatge de text recordatori del dia i l’hora de la visita perquè ens puguis avisar al més aviat possible en cas de no poder assistir. Treballem amb hores concertades, de manera que quan et donem una cita estem destinant aquell temps a tu. Per això, et preguem que ens avisis amb la màxima anticipació possible quan no puguis venir per respecte a altres pacients que puguin tenir una urgència o necessitar la teva hora.

Clar que sí. És més, tu decideixes si l’acompanyant entra o no a la sala de tractament. Disposem d’una sala d’espera àmplia i agradable amb diferents recursos de lectura i música ambiental suau i relaxant per fer l’espera més amena.

Els pacients dependents o menors d’edat sempre han de venir acompanyats a les sessions.

Depèn de cada persona i de cada lesió o patologia. La nostra metodologia ens porta a treballar amb cada pacient de forma individual i personalitzada, sent imprescindible una primera visita per tenir un diagnòstic i una orientació terapèutica. Durant les següents visites, sobretot a la segona, tindrem més informació sobre les teves sensacions i de com ha reaccionat l’organisme al tractament. Això ens permetrà valorar l’evolució i pronòstic de manera més precisa i acurada.

Per norma general, i seguint la nostra metodologia, intentem que els tractaments no siguin dolorosos. No obstant això, hi ha casos en què depenent de les característiques de cada pacient o l’estat de la lesió, pot aparèixer dolor. Però es tracta d’un dolor que el terapeuta sempre controla i respecta la resposta o llindar de dolor de cada pacient. La majoria de pacients el descriuen com un dolor agradable, necessari o alleugeridor i estan molt millor després de la sessió.

És molt variable, ja que dependrà de la teva resposta al tractament, la teràpia aplicada i l’estat general de salut de l’organisme en el moment en què es realitza la sessió. De forma general, entre els 2-3 dies posteriors, podries tenir símptomes com dolor, cansament i fatiga general, més son, menys tensió i estrès, alteracions del ritme intestinal, alteració del cicle menstrual o aparició de dolors d’altres lesions que feia temps que no senties.

Normalment, no és necessari venir amb cap indumentària especial. En aquells casos on els tractaments hagin de ser més actius o en les classes dirigides, us avisarem de quins complements són els més adients.

En les sessions de fisioteràpia i d’osteopatia serà necessari treure’t la roba de manera parcial o quedar-te en roba interior perquè puguem tenir una visió i valoració global del teu cas.

Ens pots pagar com prefereixis: en efectiu, targeta de crèdit o dèbit, Bizum o transferència bancària.

El blog de fisioteràpia, osteopatia i salut que necessites

La millor informació per al teu benestar i qualitat de vida!